Ai frecvent dureri la umăr, la cot, la genunchi sau la şold? Shockwave este terapia care te poate sprijini să învingi suferinţa. Cu ajutorul undelor-şoc, numeroase probleme ale sistemului muscular şi ale celui osos dispar ca prin minune!

O şedinţă durează între 10 şi 20 de minute, în funcţie de locul dureros. Ca terapia să fie completă, e nevoie de cel mult 5 şedinţe, cu pauză de 5-10 zile între ele. “Unda-şoc combate durerea prin două mecanisme. Primul, hiperstimularea anestezică, acţionează asupra nervilor, scăzându-le activitatea la prima şedinţă. Apoi, prin stimularea în continuare a nervilor la următoarele şedinţe, se depăşeşte pragul-limită şi se recalibrează percepţia senzaţiei de durere”, susţin specialiştii de la cabinetele Ortokinetic (www.ortokinetic.ro), din Capitală.

Această terapie dă rezultate în 80% din cazurile de durere cronică, iar 3 şedinţe costă 600 de lei. Au contraindicaţie pacienţii cu diabet, cu tumori, cei care iau medicamente anticoagulante şi gravidele.

Beneficiile tratamentului
- elimină durerea;
- grăbeşte vindecarea;
- stimulează circulaţia locală;
- relaxează musculatura.

Ce probleme poţi rezolva

- pinteni calcaneeni. Terapia Shockwave elimină simptomele şi vei putea călca iar cu toată forţa pe picior, fără a simţi durere;
- durerea de şold;
- durerea de genunchi;
- durerea la nivelul tendonului lui Ahile ce apare după activităţi precum alergatul, săritul etc.
- dureri de umăr, mai ales la o activitate sportivă care solicită braţele;
- dureri de cot;
- dureri în zona inghinală.

Sursa www.libertatea.ro

http://www.libertatea.ro/stire/undele-soc-te-scapa-de-dureri-294333.html