Bandajarea Medicala Neuromusculara si LimfaticaEste o tehnică de bandajare adezivă special concepută pentru a facalita procesul de vindecare a organismului. Aceasta este o metodă revolutionară recent introdusă în Romania dar brevetata cu 25 de ani în urmă de către Dr Kenzo Kase din Japonia , inițial fiind foarte utilizată în competițiile sportive pentru tratamentul leziunilor atleților si treptat a fost folosita pentru diferite alte afecțiuni din domeniile: ortopedie, podologie, kinetoterapie, recuperare medicală. Banda kinesiologică (Cure Tape®) este o banda elastica din bumbac (cu adeziv acrilic 100%), de o calitate superioara. Elasticitatea benzii este similara cu cea a pielii umane (130%-140%). Avand o captuseala sub forma de valuri, din adeziv acrilic, hipoalergic, banda reduce riscul aparitiei iritatiilor si permite pielii sa respire. Proprietatile adezivului de la suprafata benzii sunt activate de caldura corpului. Banda este impermeabila si rezistenta la apa. Calitatile speciale ale benzii ii permit sa fie purtata mai multe zile, actionand ca un tratament de 24 h/zi si accelerand procesul de recuperare. Banda kinesiologica Cure Tape este disponibila in mai multe culori (bej, rosu, albastru, negru, portocaliu, alb, galben), fiind utilizata si in cromoterapie. Elasticitatea benzii este asemănătoare cu elasticitatea pielii , cea ce permite crearea unui efect de „lifting” sau de „ridicare„ în stratul epidermei. Gratie acestui efect se crează un spațiu in zona subcutanată, unde sunt localizați diferiți receptori, vase sangvine si limfatice. Efectul de “lifting” al benzii pe piele imbunătațește circulația sangvina subcutanata și drenajul limfatic. Astfel, se stimuleaza deschiderea vaselor limfatice, iar presiunea asupra receptorilor durerii se reduce. Efectul creat intre banda si piele, permite miscarea fiziologica, activandu-se procesul de autovindecare a organismului. Treptat cu dezvoltarea acestei metode s-a dovedit faptul că banda poate fii aplicată in diferite zone ale coprului cu diferite tehnici de aplicare care sunt la alegerea specialistului și care depinde de efectul pe care îl urmărește acesta. Banda poate fii purtată timp de câteva zile , între 3 și 7 zile. Fiind rezistentă la apă poate fii purtată în timpul dușului. Versiunea cu rezistență sporita poate fii purtată și în timpul înotului sau a băilor. Este mult mai eficientă decât tehnica clasică pentru anumite afecțiunii precum: fisuri de coaste, traume pelviene, rupturi musculare, dureri mestruale, edem în zone dificileTratamentul acționează 24/7 și nu limitează mișcarea Efectele benzii kinesiologice sunt următoarele:
Gama de afectiuni ce pot fi tratate cu ajutorul metodei Medical Taping (Bandajarea Neuromusculara) este foarte larga, printre ele se pot enumara: Afectiuni ortopedice si posttraumatice:
Afectiuni reumatismale degenerative articulare:
Afectiuni reumatismale degenerative abarticulare:
Afectiuni neurologice periferice:
Afectiuni neurologice central sechelare dupa traumatisme cerebrale sau accidente vasculare cerebrale (hemoragice sau trombotice):
Afectiuni ginecologie:
ORL:
Contraindicații:
|