Dureri spate

Cea mai noua metoda de tratament pentru durerile de  spate

Daca te doare spatele, nu esti singurul. Aproape toate lumea la un moment dat a suferit de durere de spate, aparuta la serviciu, in timpul activitatilor zilnice, sau in perioada de vacanta. Americanii cheltuiesc aproape 50 miliarde de dolari anual pentru tratamentul durerilor de spate, aceasta afectiune ocupand locul 2 ca frecventa in cadrul afectiunilor neurologice.

Durerile de spate pot merge de la simpla  contractura  musculara, pana la limitarea miscarilor de flexie sau imposibilitatea de a iti mentine pozitia dreapta.

Cauzele acestor dureri pot fi :  afectiuni degenerative ca  artroza sau degenerarea discului intervertebral, osteoporoza, afectiuni virale, traume sau anomalii congenitale.

Obezitatea, fumatul, cresterea greutatii pe parcursul sarcinii, stresul, pozitia inadecvata in timpul serviciului sau pozitia incomoda de somn pot deasemenea determina dureri.

Ca tratament in faza acuta  ne putem folosi de medicatie antiinflamatorie, fizioterapie  iar ulterior gimnastica medicala.
O metoda inovatoare si foarte eficenta in tratamentul durerilor de spate este Terapia Shockwave .

In cadrul acestei terapii se identifica mai intai punctele musculare paravertebrale dureroase (punctele trigger) si apoi urmeaza aplicarea unei presiuni locale de intensitate redusa (2-4 bar) cu unde de soc.

Tratamentul se efectueaza in 6-8 sedinte ( una pe saptamana ), durata unei sedinte este de 20-30 min, iar eficienta statistica este de 81% si consta in disparitia durerii, precum si in cresterea gradului de mobilitate la nivelul coloanei lombare si cervicale
Singurele contraindicatii ale terapiei shockwave  sunt sarcina si tulburarile de coagulare ale sangelui.

Aceasta terapie poate fi facuta in cadrul Clinicii Ortokinetic din Piata Dorobanti, Strada Intrarea Bitoliei, nr 44. Pentru programari si detalii puteti suna la 021.231.19.55